Stílusra hangolódva

stílusra hangolva

Egy ház vagy lakás berendezése, stílusa, színválasztása sokat elárul a benne lakókról. Milyen emberek, milyen a személyiségük, mit szeretnek. A ház vagy a lakás általában szeretné visszatükrözni mindazt, amit a tulajdonos otthon megél, érez, csinál.

Örökség – Átok vagy áldás?

Manapság a saját ház vagy lakás megszerzése nem a legkönnyebb feladatok közé tartozik. Sokan albérletben élnek, s egyetlen esélyük egy saját tulajdonra, ha valakitől megörökölik. Sajnos ez sem minden esetben áldás. Mi van, ha a régi ház tele van lim-lommal? Mit tehetünk, ha a régies, antik stílus nem fér bele a mi elképzeléseinkbe? És ha véletlenül olyasmire bukkanunk, ami akár értékes is lehet?

Adjunk egy második esélyt

Talán első pillantásra csak annyit látunk, hogy valami nem illik a stílusunkhoz, a hőn áhított berendezésünkhöz. Viszont többféleképpen adhatunk egy másik esélyt neki. Például átfesthetjük, átalakíthatjuk vagy elajándékozhatjuk.

Ha azonban úgy látjuk, hogy igazi antik darabot leltünk, akkor érdemes egy régiség felvásárlással foglalkozó szakembert kihívni. A régiség felvásárlás minden esetben egy értékbecsléssel kezdődik, ami általában ingyenes országszerte. Amennyiben kiderül, hogy olyan antik darabbal van dolgunk, ami mást érdekelhet, felvásárlásra kerül sor.

Haladjunk lépésről-lépésre!

Egy régi ház rendbetétele csöppet sem szórakoztató tevékenység és bizony eltart egy darabig. Ha már kiselejtezzük a felesleges dolgokat, új, funkcionális, saját stílusunknak megfelelő bútorokat és berendezési tárgyakat vásárolunk, érdemes alapos munkát végezni.

Nem csak azt kell különválogatni, hogy mi számít hulladéknak, hanem azt is, hogy mitől akarunk még megszabadulni. Nem biztos, hogy minden értéktelen, ami nekünk annak számít. A régi holmik felszámolása közben tartsuk nyitva a szemünket, találjuk meg a kis ékszerdobozokat, a kincses ládát, hiszen valaki másnál új életet kaphatnak bizonyos bútorok, tárgyak.

Tiszta lappal tovább

Ha sikerült felszámolni a káoszt magunk körül, a régi holmik közül csak azt tartottuk meg, ami számunkra is érték, megteremthetjük a saját stílusunknak megfelelő otthont. Valóban eljött az ideje, hogy a térből otthon legyen. Ami visszatükrözi az egyéniségünket, ami praktikus nekünk, akik benne lakunk.

Ahová szívesen megyünk haza, ahová elvonulhatunk. Vegyük magunkat körül olyan bútorokkal és használati tárgyakkal, amelyek tetszenek és amelyekre valóban szükségünk van a mindennapokban. Ismerjük meg saját magunkat, a kedvenc színeinket, mindazt, amiért oda vagyunk, hogy megnyilvánulhasson az életterünkben.

És ha a modern bútorok között előbukkan a nagymama komódja vagy fésülködőasztala, fogadjuk el, hogy azt választottuk, az is a mi otthonunk része.

Kép forrása: Pixabay.com