A körömreszelők különböző típusai és felhasználási módok

körömreszelő

A körömápolás a manikűrözés és a pedikűrözés során is előtérbe kerül. Ezeknél a kezeléseknél az egyik legfontosabb kellék a körömreszelő, amely segít a körmök formázásában.

A megfelelő eszköz kiválasztása kulcsfontosságú a tökéletes körömápolás érdekében. Cikkünkben megnézzük, hogy miért fontos a jó kellék használata és milyen típusai vannak.

A fém körömreszelők

Ezek a reszelők sokkal tartósabbak társaiknál. A két oldal általában eltérő, így egy finomabb és egy durvább felületet kínál a profi munka elvégzése érdekében.

Cserélhető körömreszelő

Ma már a fém alapokhoz különféle reszelő lapokat lehet felrögzíteni, amelynek hatalmas előnye az, hogy sokkal higiénikusabb. A szakember sokkal gyorsabban végezheti el a munkáját, hiszen nem kell az eszközöket állandóan fertőtleníteni, csak eldobja a rögzített lapot és kicseréli egy újabbra.  Ezek is többféle felülettel érhetők el, így durvább és polírozásra alkalmas reszelők közül is lehet választani.

Papír, illetve karton reszelők

Ezek a körömreszelők is higiénikusabb használatot biztosítanak, de a rögzíthető társaikhoz képest kicsit talán gyengébb tartást biztosítanak.

Elektromos reszelők

A professzionális körömstúdiókban szinte csak ezt a típust használják. A nagy fordulatszámon működő gépekhez különféle fejeket lehet csatlakoztatni, amelyek elérhetővé teszik a hatékony körömformázást. Ezekkel a gépekkel nagyon precíz munkát végezhetnek a manikűrösök és a pedikűrösök is. Használata során azonban nagyon oda kell figyelni nehogy sérülést okozzanak.

Milyen termékeket érdemes még használni a reszelőkön kívül?

A manikűrözés és a pedikűrözés során használt krémek és olajok kulcsszerepet kapnak, hiszen hidratálják és táplálják a bőrt. Ha professzionális kezelést szeretnénk nyújtani vendéginknek, akkor az arkada termékcsaládot mindenképpen érdemes górcső alá venni.

Ezek a termékek megfelelő minőséget képviselnek és segíthetnek a professzionális eredmény elérésében. Krémek, olajok és szérumok érhetők el a termékcsaládban.

Ezek a termékek támogathatnak mindenkit a gombás fertőzések leküzdésében, a bőr regenerálódásában, a sérülések gyors gyógyulásában, illetve akkor is, ha esetleg elvált a körömlemez vagy éppen körömbenövésnél a másodlagos fertőzések kialakulása elleni védekezésről van szó.

A megfelelő eszközök és ápolók használatával a vendégek sokkal boldogabban fognak távozni, hiszen érzik és tudják, hogy egészségük és biztonságuk a legfontosabb a szakember számára.

Kép forrása: Canva.com

Hirdetés (X)