Álomszerű drágaság – A világ legdrágább esküvői ruhái

legdrágább esküvői ruhák

Egy esküvő megszervezése a nők többségét izgalommal tölti el, egyszer (szinte) mindenki szeretné kimondani a boldogító igent. És ahogy manapság az embereknek mindenről van markáns véleménye, a menyasszonyi ruha kiválasztásában is megvannak a sajátos elképzelések.

Luxus a köbön

A választék végtelen, függetlenül attól, hogy a leendő ara az egyszerűségre törekszik, vagy több száz díszítést szeretne, egyedi tervezéssel, felkerülve a legdrágább esküvői ruha listájára. A szerencsésebbek számára a költségvetés nem korlátozza a ruha végkimenetelét, amiről a híres és tehetős menyasszonyok közismertek.

A teljesség igénye nélkül csokorba szedtünk néhány ruhát, amelyek méltán foglalnak helyett a világ legdrágább esküvői ruhakölteményei között.

1. Grace Kelly – 60 000 dollár

Kétség sem fér hozzá, hogy Monaco egykori gyönyörű hercegnője a mai napig nők millióit inspirálja személyével és öltözködésével. Bár az esküvő 67 évvel ezelőtt volt, sokan úgy gondolják, hogy nemcsak a világ legdrágább menyasszonyi ruhái közé tartozik, de a legkifinomultabb és legszebb esküvői ruha címre is pályázhat. A különleges ruhára megszámlálhatatlanul sok gyöngyöt varrtak fel kézzel, hónapokig tartott, mire végleges formát öltött az évszázad esküvőjére.

Grace Kelly

Kép forrása: Flickr / Szerző: Laura Loveday / Licence: CC BY-NC-SA 2.0

2. Kate Middleton – 434 000 dollár

A hercegnők sorát gyarapítva Kate Middleton menyasszonyi ruhája is ott sorakozik a világ legdrágább esküvői ruhái között. Az eleganciát tükröző, mégis konzervatív szabásvonalú ruha Chantilly selyemből és kézzel szőtt Cluny csipkéből készült, aminek szárát és szegélyét kézzel felvitt kristályok és gyöngyök emelték ki. Bár a sajtó sokáig azzal vádolta a tervezőket, hogy túl sok ihletet merítettek Grace Kelly 1956-ban viselt ruhájából.

Kate Middleton

Kép forrása: Flickr / Szerző: Defence Imagery / Licence: CC BY-NC 2.0

3. Catherine Zeta-Jones – 140 000 dollár

A színésznő ruháját Christian Lacroix tervező készítette, és aranyszállal varrott gyémántokkal díszítette. A szatén, V-nyakú, ujjatlan és 1,8 méteres Chantilly csipke kifinomultságot és eleganciát kölcsönzött neki. Becslések szerint a menyasszonyi ruha az esküvő összértékének körülbelül 15%-a volt.

4. Kim Kardashian – 500 000 dollár

A megosztó személyiségű milliárdos 2014-ben bebizonyította, hogy nem kell hercegnőnek lenni ahhoz, hogy szuper drága ruhád legyen. Másrészt normális, ha nem várjuk el tőle, hogy az egyszerű dolgokat válassza.

Kim Kardashian

Kép forrása: Flickr / Szerző: Parekh Cards / Licence: CC BY-SA 2.0

5. A pávatoll esküvői ruha – 1,5 millió dollár

A világ egyik legdrágább esküvői ruhája Vera Wang tervezőé, aki egy teljesen szokatlan modellt tervezet pávatollakból. A ruha 8 ember törődését igényelte, két hónapon keresztül. Bár nem nyűgöz le szépségével, mégis meglep eredetiségével. Valójában a tervező eddigi legdrágább alkotásának tűnik.

6. A soha nem viselt ruha – 8,5 millió dollár

A japán tervező, Yumi Katsura ruhái szó szerint és átvitt értelemben is értékesek. A ruha két példányban készült, több mint 1000 gyöngyöt, valamint egy 5 karátos arany- és egy 8,8 karátos zöld gyémántot tartalmaz. A ruha egyedisége cáfolhatatlan, de valóban megér ennyi pénzt?

Képek forrása: Freepik.com; Flickr / Szerző: Laura Loveday / Licence: CC BY-NC-SA 2.0; Flickr / Szerző: Defence Imagery / Licence: CC BY-NC 2.0; Flickr / Szerző: Parekh Cards / Licence: CC BY-SA 2.0

Hirdetés (X)