Divatos, egyszerű és mégis különleges: a gél lakkozás

gél lakk

A gél lakkozás töretlen népszerűsége évek óta tart: különleges megoldások, tökéletes összhatás, lenyűgöző végeredmény, ami nem mellesleg tartós is. Egyszerű, hiszen nem kell műkörmöt építeni, a saját körömre fel lehet vinni a lakkot, ami aztán UV/LED fény alatt megköt.

Egészséges megoldás, gyorsabban el is lehet készíteni, mint egy műkörmöt és voltaképp úgy készül, mint egy hagyományos lakkozás. Azonban a lakkozással ellentétben ez akár négy hétig is ugyanolyan szép marad, persze ezért mi magunk is sokat tehetünk. Ez teszi igen vonzóvá, a tartóssága, strapabírása.

Ahhoz azonban, hogy tartós és szép legyen a körmünk, fontos, hogy a körmös szakember jó minőségű alapanyagokat használjon fel, a minőségi anyagok használata mellett pedig a munka minősége is számít. A géllakk számos lehetőséget kínál, színekben, mintákban, díszítőelemekben gazdag lakkozásra is lehetőség van.

A géllakk technika nagyon népszerű, több gyártó is kínál géllakkot, érdemes a jó minőségre törekedni itt is.  Elkészítése nem bonyolult, azonban nagyon sok mindenre oda kell figyelni az előkészítés és a készítés fázisaiban is. Ahhoz pedig, hogy tartós legyen a végeredmény, mi magunk is tehetünk.

Egyészt bízzuk magunkat olyan körmösre, aki minőségi anyagokat használ és minőségi munkát végez. Fontos, hogy ne vágjuk vagy reszeljük a géllakkot és igyekezzünk megóvni körmeinket a külső hatásoktól, ez azt is jelenti, hogy lehetőleg kerüljük a vegyi anyagokkal való érintkezést.

Ugyanúgy, mint a műköröm esetében, a géllakkozás is számos díszítési lehetőséget rejt magában. Alapvetően maga a géllakk is sokféle lehet: matt, fényes, csillogó, olykor a választás nem is olyan egyszerű.

Igen népszerűek a festett minták, ezeket is fel lehet még dobni némi csillogással, kövekkel, vagy akár sellőporral is. Aki pedig az egyszerű megoldásokat szereti, egy francia lakkozással nem lőhet mellé és a gyűrűsujjon például itt is lehet egy kicsit díszíteni, de nagyon népszerűek a színátmenetek, azaz az ombre festés is.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)