Garzonlakás berendezés: a stílus nem pénzkérdés!

garzonlakás berendezése

A garzonlakás berendezése gyakran állítja kihívás elé az otthonteremtőket. A kis alapterület sokáig csak hátulütőnek számított, ám napjainkban egyre többen keresik kifejezetten az ilyen ingatlanokat. Az energiaválság megtette a hatását, így a könnyen kifűthető, korszerű lakások kerültek az érdeklődés középpontjába.

Az egyetlen nehézség ezekkel kapcsolatban, hogy praktikus megoldásokra van szükség a kényelmes kihasználhatóság és a stílus kettőséhez.

Teremts igényes tereket!

A halmokban álló ruhadarabok és a túlzsúfoltság soha nem mutatnak jól. A garzonlakás berendezése során érdemes kihasználni a rendelkezésre álló teret, akár felfelé építkezve. Az egyedi méretre szabott gardróbszekrények kitűnő választásnak bizonyulnak. A fenti részeken a szezonon kívüli ruhadarabok kaphatnak helyet, lentebb pedig az aktuálisan viseltek.

A fonott tárolók most nagyon mennek, ráadásul az apróságokat kiválóan elrejtik akár a fürdőszobában, akár a nappaliban. Az igényesség az átgondoltan összeállított berendezésnél indul, de a lakástextíliák egységes stílusú megválasztásával is sokat tehetsz érte.

Milyen az ideális nappali ülőgarnitúra?

A kis alapterületből adódóan célszerű óvatosan bánni az olyan méretes bútordarabokkal, mint a nappali ülőgarnitúra. Szükség van rá, ez kétségtelen, de a méretét és formáját a rendelkezésre álló térhez passzolóan javasolt megválasztani. Fontos, hogy körbe tudd járni azt, így ne akadály legyen, hanem egyértelműen a kényelmet szolgálja. Kihúzhatós modellekben is érdemes gondolkodni, a színek tekintetében pedig a világos darabok a befutók.

Apropó, színek! A sötéttel mind lakástextília, mind burkolat és falszín esetében vigyázni kell, ugyanis összenyomhatja a teret. Válassz inkább méretes tükröket, világos képkereket és színeket! Akár másodkézből, second hand üzletekből is ízléses lakástextíliákhoz juthatsz, ráadásul nem kell értük komoly tízezreket kifizetni. Ne feledd, a stílusos enteriőr soha nem pénzkérdés, inkább a kitartó keresgélés és a kreatív megoldások függvénye.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)