Hogyan legyek magasabb? – 5+1 tipp a női öv viseléséhez

öv

Magasabbnak szeretnél tűnni? Nem kell alapjaiban megváltoztatnod a ruhatáradat, elég csupán egy kiegészítőre koncentrálnod, és egy kis optikai csalással centimétereket nyerhetsz. Egy szimpla öv sokat segíthet, ha alacsony termettel áldott meg a sors. Trükkök tárháza nyújt segítséget, te se menj el mellette, ha magasabb akarsz lenni!

És most jöjjön néhány okos trükk a derékövvel!

Női öv hordása okosan – Így csapd be az agyat!

Jó, ha tudod: nem csak a jól megválasztott ruházat, de a kiegészítők is mindig a segítségedre lesznek. Így, a női öv hordása felett sem szabad elsiklanod, hiszen a derékszíjnak nemcsak a ruha megtartása a feladata. Okosan használva, képes a viselőjét előnyösebb helyzetbe hozni.

Ehhez annyit kell tenned, hogy öltözködés vagy vásárlás alkalmával, ne csak a divatosság, a praktikusság legyen a cél, hanem a magasság leküzdése is. A magasság megítélésében pedig kifejezetten mérvadó a derékkiegészítő szerepe. Figyelj hogyan!

1. Játék az öv színeivel

A sötét színekkel semmi gond, csak tudni kell helyesen használni őket. Egészen világoskék farmeren a fekete derékszíj látványban kiemelkedik. Az amúgy is zavaró magasságot, kettő kisebb részre bontja, amivel még alacsonyabbnak mutatod magad. Célszerű tehát a túlzott kontrasztokat kerülni, így a látvánnyal becsapható az agy.

2. Nőj fel, és párosítsd a színeket!

A másik okos párosítás, ha egymáshoz közel álló színeket öltesz magadra. Ezzel a kifinomult trükkel olyan harmóniát és egységet teremtesz, hogy a téged végigpásztázó szemeknek fel sem fog tűnni a magasságod. Grafitszürke nadrághoz jól passzol a fekete nadrágszíj.

A mustársárga szoknya jól elrejti aprócska termetedet, ha konyakbarna övet csatolsz fel hozzá. Szintúgy a bézs nadrág egy világosbarna derékkiegészítővel. A farmer kék alapszínéhez a szürke és a kék árnyalataival valósíthatod meg leginkább magasra törő céljaidat.

Most jöjjön egy újabb csalás a derékszíjjal, amivel a szem és az agy megzavarható.

3. Figyeld a méreteket!

A szíj vastagsága is hatással van a magasságodra. Egy vastag női öv hordása vonzza a szempárokat, amivel csak rontasz a helyzeteden. Az amúgy is rövid alkatodat optikailag még kisebbre préseli össze. Vastag derékövnek alapvetően a 2,5-3 cm felettiek számítanak.

Farmerhez általában 2-4 cm-es darabokat találhatunk az üzletekben, ezekből is érdemesebb a 2-3 cm-esnél maradni. Ruhához, szoknyához a minél szolidabb, 0,5-1 cm-es keskenységű divat öv a legcélravezetőbb választás.

4. Milyen övcsat lesz előnyös?

Övvásárláskor kerüld a feltűnő méreteket, hiszen a látványos dolgok előnytelenek a derekadon. Az övcsatnak is ez a hátulütője, rossz választás esetén elvágja a hosszanti irányt. A tekintetek pedig nem az előnyös ruházatra, hanem a feltűnően hatalmas csatra fognak terelődni.

5. Mintás nadrágszíj? – na ne!

Hiába tökéletes az outfit, ha egy feltűnő kiegészítővel elrontod a vizuális hatást. Jobb olyan típust felcsatolni, melynek szíja nem vonzza a tekintetet. Női öv hordásakor kerüld a magasfényű, állati mintás és díszített darabokat.

+1 Hová kerüljön az öv? – ez sem mindegy!

A kisnövésű hölgyek esetében a cél a lábak megnyújtása, ezért a csípőöveket száműzni kell a ruhatárból, mert zsugorítja a termetet és szinte eltünteti a combokat. Ellenben a minél magasabbra csatolt vékony övek a hosszú lábak illúzióját keltik.

Alacsonyan is magabiztosan! Csalni lehet és érdemes is az öltözködésben, csak “a kevesebb néha több” elvét kell betartanod. Ügyesen használva egy “szimpla” öv is varázserővel bír. De tudnod kell kiválasztani a legelőnyösebbet.

Kép forrása: Pexels.com