Melyek a legnépszerűbb faldekorációs trendek 2023-ban?

faldekoráció

A lakberendezés világában minden évben újabb trendek jelennek meg, s ezekre szükségünk is van. Otthonunk csinosítgatását ugyanis sosem lehet megunni. A vidámság, a kreativitás sosem megy ki a divatból, mi pedig igyekszünk élettel megtölteni a lakásunkat.

A következő cikkben most kifejezetten a fal dekorálására koncentrálunk és olyan trendi ötleteket hozunk, amelyeket bárki felhasználhat.

A természetesség varázsa

A természetes stílust nem lehet megunni, sőt, a jelek szerint egyre többen voksolnak ezen irány mellett. Lehet természetes a szín, az anyag és a minket körülvevő sok-sok kiegészítő. Mit gondolsz, mi illik még ebbe a képbe? Egy szép vászonkép! A Vászonkép Szalon vászonkép ötleteivel bárki színesebbé teheti otthonát, ráadásul nem kell lemondani a természetes hatásról sem.

A rattan, a fa vagy a juta anyagok kiemelik a teret. A faldíszek körében pedig a makramé szintén közkedvelt. A természetes hatást a föld színei erősítik. Ha magát a lakás atmoszféráját szeretnénk jellemezni, akkor azt mondhatjuk, hogy szellős, könnyen átlátható és letisztult lakás a nyerő idén.

Érdemes átgondolni, hogyan rendszerezzük a tárgyakat, a falakra helyezett polcokat. A sok-sok dísztárgyat tartó polc nem biztos, hogy annyira szép látványt nyújt, különösen akkor, ha túlzsúfoljuk azt.

A fali dekorációk és a vászonképek kapcsolata

Fali dekorációnak inkább a személyes, saját készítésű tárgyakat használjuk, mivel ezek különleges hangulatot teremtenek. Néhány tárgy készítéséhez nincs szükség komolyabb kézügyességre. Ám egyre többen kreálnak növényfalakat is.

Tehetünk azonban képeket is a falra. De gondoljuk újra az elképzeléseinket! Mi lenne, ha nem egyszerű képek mellett döntenénk, hanem élethű vászonképekkel díszítenénk a falakat? Ezeket elhelyezhetjük a lakás egyes pontjain, de kinevezhetünk egy falat fotófalnak is. Ha nem szeretnénk fúrni, tehetjük ezeket polcokra is.

Mi befolyásolhatja a fali dekoráció megtervezését?

Elég sok tényező határozza meg azt, hogy miből mennyi kerül a falra, de a lakás adottságai nyomják a legtöbbet a latban. Ne feledjük el, hogy nem minden dekorációs elem mutat jól mindenhol! Erősen ajánlott az adott helyiség berendezését, színvilágát alapul venni!

A kis szoba tökéletesen átalakítható. A világos fal rendkívül jól mutat a kis helyiségben, a tükörrel viszont teljessé tehetjük ezt a látványt. Ha tovább visszük ezt a gondolatot, az is említést érdemel, hogy a világos szoba feldobható képekkel és növényekkel.

A nagy szoba szellős kialakítása nem olyan rossz ötlet, viszont becsempészhetünk egy-egy hangulatsarkot is. A térelválasztó alkalmazása ugyancsak jó ötlet lehet.

A fali dekoráció tehát akkor lesz különleges, ha passzol a személyiségünkhöz, a lakásunk stílusához, s nem szabad kihagyni a vászonképeket sem az ötlettárból!

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)