Milyen legyen a mobilunk külseje?

bőr telefontok

A mobilunk külseje sok mindent elárul rólunk, ám mielőtt csupán a dizájnra helyeznénk a fókuszt, fontos, hogy olyan készüléket válasszunk, ami minden szempontból megfelel számunkra a hétköznapokban.

Tippek a mobil kiválasztásához

Fontos szempont, hogy ki fogja használni a telefont, és hogy mivel telnek a napjai? Két alapvető funkciót minden készüléknek teljesítenie kell: tudjunk hívásokat, illetve üzeneteket indítani és fogadni.

Például, haj egy idősebb rokonnak vásárolunk telefont, érdemes nem érintőképernyős, hanem hagyományos, de nagy nyomógombos készüléket választani, erős akkumulátorral, egyszerűen kezelhető menürendszerrel, SOS gombbal. Egy gyermeknek szánt készülék esetében szintén érdemes figyelni arra, hogy erős akkumulátorral rendelkezzen a készülék.

Ha olyan személy részére vásárolunk készüléket, aki sokat sportol vagy olyan a munkája, ami miatt sokat van szabadtéren, akkor a legjobb választás, ha a telefon víz és ütésálló, van benne GPS, és rendelkezik LED-es zseblámpával.

Hasonlítsd össze a különböző márkák telefonjait, hogy milyen memóriával vannak felszerelve, milyen a hátsó és az első kamerájuk, milyen eszköztárral van ellátva és hogy ár-érték arányban melyik éri meg a legjobban, hiszen nem biztos, hogy a legjobban reklámozott lesz a legjobb teljesítményű.

Ha megvan a tökéletes telefon, akkor ideje, hogy hangsúlyt kapjon a védelem

Mindenképpen használjunk kóddal vagy ujjlenyomat leolvasással, esetleg arcfelismerő funkcióval ellátott képernyővédőt, hogy ha elveszítjük a telefont, netalán ellopják, akkor ne tudják könnyen feltörni és hozzáférni az adataidhoz.

Ha van okosóránk, érdemes összehangolni a két eszközt, hogy az előbbi esetben akár távolról le is tudjuk tiltani a telefont, így még véletlenül se kerülhetnek szenzitív információk illetéktelenek kezébe.

Képernyővédelem, külsőleg

kijelzővédő üvegfólia

Kép forrása: Freepik.com

Az okostelefonok hátulütője, hogy az egész telefon gyakorlatilag egy érzékeny képernyő, aminek, ha bármelyik része megsérül, sokszor használhatatlanná válik a telefon. Éppen ezért fontos lépés, hogy egy megfelelő kijelzővédő üvegfóliával vagy műanyag védőfóliával lássuk el telefonunkat, megvédve az esetleges karcolásoktól, és egyéb sérülésektől.

A fólia felhelyezését érdemes szakemberre bízni, ám ha biztosak vagyunk abban, hogy ezt mi magunk is meg tudjuk tenni, akkor olyan csomagot válasszunk, amiben a felhelyezést megelőző tisztáshoz és portalanításhoz használatos kendő is megtalálható. A rosszul felhelyezett fólia nem adja meg a kellő védelmet és még az érzékelésben is hibát jelezhet miatta a készülék.

A fólia csak a kijelzőt védi, egészítsd ki egy mobiltokkal is

műanyag telefontok

Kép forrása: Freepik.com

A szilikon anyagból készült tokok talán a legismertebb mobiltokok közé tartoznak. Ideális választás azok számára, akik gyakran változtatják mobiljuk külsejét. A tokok nem fognak kinyúlni vagy deformálódni.

A keményebb műanyagból készült tokok már rizikós választást jelentenek, mert ezek akár a le- és felhelyezésnél könnyen megrepedhetnek, eltörhetnek, ha nem figyeljük pontosan a gyártó által leírtakat. Ha mégis ilyen tokot szeretnénk választani érdemes egy jó minőségű műanyag tok mellett letenni a voksunkat.

Ha olyan védelmet keresel telefonodnak, ami szinte elnyűhetetlen és akár éveken át használni tudod, akkor válassz egy jó minőségű bőrtokot. A bőr mobiltokok esetében a belső rész szintén műanyagból vagy szilikonból készül, míg a külső része bőrből. Több esetben van egy képernyőre is ráhajtható fül, ami által maximális védelmet nyújt a telefonnak és egyben egy divatos kiegészítő is.

Már kapható olyan típus is, aminek a képernyőre hajtható részén vagy a tok hátulján kisebb zsebeket helyeztek el, amiben bankkártyánkat vagy papírpénzt is tudunk tárolni. Így például egy bevásárlás alkalmával nem kell az egész táskánkat magunkkal vinni, elég, ha kéznél van a mobilunk és a lakáskulcsunk, valamint a bevásárláshoz szükséges lista (ha nem írtuk még be a telefonunkba) és persze szatyor.

Ütésálló tokok

Amennyiben nem szeretnénk a véletlenre bízni, akkor érdemes körülnézni az ütésálló tokok háza táján. Az anyaga általában masszív műanyag, amelyhez a gyártók szívesen használnak karbon és szilikon erősítéseket. Ezeknek a tokoknak szinte mindegyike vízálló és kifejezetten extrém körülmények között tesztelik a megbízhatóságukat, hogy a telefonunk mondhatni elpusztíthatatlan legyen, ha egy ilyen tok veszi körül.

Ahogy napról napra egyre komolyabb eszköztárral bíró telefonok kerülnek piacra, a tokokat is folyamatosan fejlesztik, például már találhatunk olyat is, amiben külön apróbb légzsákok vannak, hogy még jobban védjen egy esetleges sérüléstől.

Legyen tényleg vízálló

vízálló telefontok

Kép forrása: Freepik.com

Vízparti nyaraláshoz, de akár csak egy városnézéshez hasznos lehet a nyakba akasztható telefontok. Így a kezünk szabad, de mindig kéznél van a telefonunk. A vízpartra ajánlott egy vízálló tokot is beszerezni, amit akár a vízbe is magunkkal vihetünk és a segítségével fotózhatunk a víz alatt.

Plusz tipp: a telefontartó gyűrű szintén hasznos lehet a telefon védelmében. Segítségével biztonságosan tarthatjuk a mobilt, különösen, ha nagyobb készülékkel rendelkezünk, így biztosan nem csúszik ki a kezünkből a telefon.

Képek forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)