Stílusos szőnyegek

szőnyegek

A lakás berendezésekor az egyik legfontosabb elem a bútorok után a szőnyeg, éppen ezért nem mindegy, hogy milyen körültekintéssel választunk szőnyeget.

A szőnyeg elsősorban design elem, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a szőnyegnek kellőképpen jó minőségűnek, nagy kopásállóságúnak, színtartósnak és kellemes tapintásúnak kell lennie, hiszen mit sem ér egy csodaszép darab a nappali közepén, ha néhány hónapos használat után kibolyhosodik, kifakul vagy éppen olyan merev és kellemetlen érzetet ad a szőnyegre lépéskor, hogy nem szívesen taposunk rá.

A szőnyeget érdemes akkor kiválasztani, amikor már a nagyobb bútordarabok a helyükre kerültek és már egészen pontosan tudjuk, milyen összképet szánunk az adott helyiségnek.

Természetes színek a lakásban

Manapság újra virágkorukat élik a természetes színek és a természetes anyagok, mint a juta, a szizál, a kender és hasonló anyagok. A természet kedvelői gyakran választanak olyan kiegészítőket, amelyek az otthonukba csempészik a természet hangulatát és szívesen dekorálnak natúr színekkel, a fal és a padló színeihez pedig sokszor használják a földszíneket.

Natúr stílusú otthon berendezésekor előszeretettel ajánljuk, hogy olyan szőnyeget válassz, amely anyagában és színében is a természetességet sugallja. Legyen szó tengerifű, kender, gyékény vagy éppen pamut szőnyegről, a világosbarna, a fenyő vagy a mahagóni szín minden esetben természetességet és nyugalmat áraszt majd az otthonodban.

Vintage és shabby chic

Még mindig rendkívül népszerű mind a vintage, mind a shabby chic stílus, amelyek a régmúlt időket idéző, ámde a mai kor modern vonalait is összhangba hozó stílusok. A romantikus stílusban berendezett otthonokba jellemzően szívesen választunk fehér, bézs és világos színű vintage szőnyegeket, kiegészítőket, igaz ez a szőnyegekre is.

A vintage és a shabby chic stílusban közös elem az apró virágos motívum, ami gyakorta jelenik meg akár a szőnyegek mintázatában, akár más lakberendezési kiegészítőkben is. A shabby chic stílushoz is igen jól passzolnak a fehér, a bézs és a világos színek, de itt már bátrabban nyúlhatunk a vidámabb, erőteljesebb színekhez is.

Ha pedig kicsit visszafogottabb, nőies hangulatot szeretnénk az otthonunkban, akkor válasszunk halványabb, pasztell árnyalatokban pompázó kiegészítőket és szőnyegeket.

Modern vonalak

A modern stílusú lakásokba igen jól mutatnak a most nagyon divatos geometriai mintás szőnyegek, de az egyszerűbb vonalvezetésű mintákkal dekorált darabok is. A fehér, a fekete és a szürke árnyalatok minden modern stílusú lakásban eleganciát, luxushatást kelthetnek, megfelelő kiegészítőkkel kombinálva.

Ha nem szeretnéd a várost járni a tökéletes szőnyeget keresve, akad olyan szőnyeg webshop, ahol magas minőségben, széles színpalettáról válogatva találhatod meg a kedvenc stílusodhoz passzoló darabokat.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)