Nyaralás kutyával: ezeket mindenképpen vidd magaddal!

kutya

A nyaralás előtti előkészületek sokszor még a tapasztalt utazóknak se egyszerű, egy utolsó nagy hajrá, mielőtt a munka világát magad mögött hagyva végre kikapcsolódhatsz.

Ha a kutyusoddal mész nyaralni, akkor még nehezebb dolgod van, mivel az ő cuccaival is bővül az pakolási lista. Összegyűjtöttük neked, hogy mik a legfontosabb dolgok, amit mindenképp tegyél be neki a bőröndödbe!

Elegendő étel és friss víz az útra

Számold ki kutyusod nyaraláshoz szükséges étel adagját, hogy biztos elegendő mennyiségű eledelt vigyél neki. Ha nem tápot adsz kedvencednek, figyelj oda az étel megfelelő hűtésére, hogy ne tudjon az utazás alatt megromlani!

Tegyél el az útra friss, tiszta vizet, és utazás közben kínáld meg gyakran folyadékkal a táljából vagy kutya itató palackból, hogy elkerüld a hőgutát és a kiszáradást!

Útlevelét vagy az oltási könyvét

Nem számít, hogy külföldi vagy belföldi utazást tervezel, a kedvenced oltását igazoló dokumentum (útlevél vagy oltási könyv) mindig legyen nálad!

Nyaralás előtt vidd el kutyusodat az állatorvoshoz egy rutin vizsgálatra, és ellenőrizzétek le azt is, hogy a mikrochip adatok helyesen vannak-e regisztrálva!

Ha külföldre utazol, az állatorvos majd megnézi, hogy kedvenced megkapta-e az összes kötelező oltását, majd kiállítja neki az állatútlevelet.

Fontos tudnod, hogy néhány országban a kutya csak speciális védőoltással mehet, illetve van olyan ország is, ahonnan bizonyos fajták ki is vannak tiltva. Érdemes időben tájékozódni a célország beutazás feltételeiről, mert a speciális védőoltások hatóideje akár több hónap is lehet!

Névvel és telefonszámmal ellátott bilétát

Bár a chip beültetése Magyarországon minden kutyánál kötelező, de ha elveszik a kutyusod, gyorsabban fel tudják venni veled a kapcsolatot, ha a nyakában ott lóg a telefonszámoddal ellátott biléta. Ha külföldre utaztok, Magyarország hívószámával együtt gravíroztasd fel a telefonszámod!

Fekhelyet és pokrócot

A megszokott ágyikóval és az otthon illatával komfortosabbá tudod tenni kutyusod nyaralását.

A kutyabarát szálloda etikettjéhez tartozik, hogy ha a kutyusod szeret a kanapén vagy az ágyon feküdni, akkor legyen nálad egy olyan pokróc, amit alá tudsz tenni.

Figyeltek oda a bútorok tisztántartására, hogy a szállásadó a következő kutyás vendéget is szívesen fogadja!

Elsősegélycsomagot

Kisebb problémák bármikor előfordulhatnak, ezért érdemes pár apróságot betenni a bőröndbe, hogy ezeket állatorvos nélkül is orvosolni tudd.

Egy mini elsősegélycsomagot te is össze tudsz állítani kullancskiszedő csipeszből, kötszerből, Betadinból, fültisztítóból, sebkenőcsből, tappancskrémből és széntablettából.

A biztonság kedvéért érdemes a közelben lévő állatorvos elérhetőségét is betenni az elsősegélycsomagba, hogy vészhelyzet esetén azonnal fel tudd venni vele a kapcsolatot!

Kép forrása: 123rf.com